Emmie de Graaff

Emmie de Graaff – van der Lee in 1959 geboren te Rotterdam. Is opgegroeid in Leiden. Thans woonachtig in Zevenhuizen.
Rond 1982 heeft zij haar kunstpassie, het beeldhouwen, ontdekt. Ze heeft les gehad van de beeldhouwers Paul van Laere en Peter van Loon, als ook op de Vrije Academie in Rotterdam. Ze werkt in verschillende steensoorten o.a. marmer, speksteen, albast en Belgisch Arduin.

Daarna is zij zich zelf gaan ontwikkelen en kregen haar beelden veelal de uitnodiging om aangeraakt te worden: Voelvormen.
Uit een ruwe steen, laat zij zich leiden door haar gevoel naar een abstracte vorm. “Het beeld zit erin en ik haal het eruit.”
Beweging en emotie zijn hierin voor haar van grote invloed.
Als het even kan maakt zij gebruik van de speling van het licht, doorschijnend in haar beelden van Speksteen of witte Albast.
In 1985 kreeg zij van de Bibliotheek in Zevenhuizen de opdracht voor het maken van een beeldengroep “Lezende kinderen”. Ze heeft met haar beelden geëxposeerd in Warmond, Zevenhuizen, Hilversum en Leiden

Enkele jaren geleden ontdekte Emmie ook het schilderen, wat een mooie aanvulling was op haar beelden.
Haar vader, kunstenaar Aad van der Lee, heeft haar geïnspireerd Zijn passie voor kleur en vorm is een prachtig geschenk wat hij aan haar heeft overgedragen.
Zij is dan ook autodidact.
Emmie maakt haar schilderijen van “Binnenuit”. Hier kan ze door middel van kleur en beweging, haar emoties weergeven.
Beweging en emotie laveren als een rode draad door haar beelden en schilderijen

Tegenwoordig geeft zij ook workshops: Beeldhouwen “Kennis maken met Speksteen” voor volwassenen. Ook een korte workshop beeldhouwen voor kinderen van 9 t/m 12 jaar, maken van een ” Voelvorm in Speksteen”.