Editie 2022

Evaluatie Pinkstart 2022

Expositieruimte in de Dorpsstraat in Moerkapelle.

Ondanks de regenbuien was de expositie in Moerkapelle met 6 exposanten al met al een geslaagde exercitie. 

Op het laatste moment kregen we de beschikking over een leegstaand pand in de Dorpsstraat dat zeer geschikt was voor het tentoonstellen van een variëteit aan verschillende kunstvormen, zoals schilderijen, foto’s,  beelden van steen en beelden van objets trouvees.

Een heel geslaagde combinatie van verschillende kunstvormen.

Het muzikale optreden van trio Cabernet was voor alle aanwezigen echt genieten en maakte er een bijzondere tweede pinksterdag van.

In totaal hebben wij rond de 75 gasten mogen ontvangen.

Dorpsstraat Moerkapelle

Expositieruimte in galerie Fatamorganaa in Zevenhuizen

Er was dit jaar slechts één locatie in Zevenhuizen tijdens Pinkst’Art. Bij Fatamorganaa van Gerard Hol exposeerden wij met vier kunstenaars. Emmie de Graaff met beelden, Wies Warnders met aquarellen en schilderijen, Gerard Hol met foto’s en Jacques van der Heijden met tekeningen en schilderijen.

Het inrichten op donderdag en vrijdag was een voorbode van twee leuke dagen, vlot en gezellig werd al het werk opgehangen en neergezet en alles keurig ingericht om de bezoekers te ontvangen. Op zaterdag- en maandagochtend werd met het spandoek, een affiche, tule, vlaggetjes en pijlen op de straat, uiteraard in het Pinkst’Art-roze, de locatie opvallend aangegeven. Hierna de koffie gezet met een extra verwennerij. Jacqueline Hol had ruim voldoende heerlijke appeltaarten gebakken waar zowel de exposanten als bezoekers van konden genieten. Veel bezoekers schoven gedurende de beide dagen dan ook gezellig aan bij de tafel en zo ontstonden leuke gesprekken over kunst en nog veel meer.

En over bezoekers hadden we niet te klagen ondanks dat het weer erg afwisselend meewerkte. Zaterdag was het redelijk tot goed maar op maandag erg regenachtig. Ondanks het weer was er op beide dagen eigenlijk de hele dag aanloop. Soms wat drukker, soms wat rustiger. Op zaterdag konden wij 53 belangstellenden turven en op maandag 56 personen. Niet slecht voor een kleine locatie met slechts vier exposanten.

En toen maandag om vijf uur afgesloten werd konden wij, met dank aan de gastvrijheid van Gerard en Jacqueline Hol, ook nog vaststellen dat drie exposanten werk verkocht hadden.

Fata morgana Zevenhuizen

Expositieruimte in Muziekschool MOZ-Art in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De expositieruimte in de Muziekschool MOZ-Art was geheel anders ingericht dan andere jaren. Dankzij het feit dat de directeur van de muziekschool toestemming had gegeven om, voorafgaand aan de inrichting van de locatie, panelen op te slaan konden op zaterdag 4 juni deze panelen snel worden geplaatst. Waarna de kunstwerken konden worden opgehangen of neergezet. De inrichting was mooier dan ooit. Alles had  een professionele uitstraling door de geplaatste panelen.

Er waren vijf exposanten. Ondanks het relatief slechte weer kwamen er totaal 174 bezoekers. Op zondag 88 en op de maandag 86 personen. Onder de bezoekers waren ook 3 journalisten

Op de eerste Pinksterdag werd er ook muziek ten gehore gebracht door het blaaskwintet Picoq

Er zijn verschillende kunstwerken verkocht.

Volgend jaar hopen we Pinkst’Art voort te kunnen zetten met nog meer deelnemers.

Muziekschool Nieuwerkerk ad IJssel

Expositieruimte in de Batavier in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het afgelopen weekend was er weer Pinkst’Art na twee jaar afwezigheid. Het Open Atelier organiseert al twintig jaar een kleine tentoonstelling in de Batavier en kent inmiddels het klappen van de zweep maar toch… Het blijft even afwachten hoe iedereen zal reageren op het initiatief. Zowel de aanmeldingen als de creaties, de diversiteit en kwaliteit dat is allemaal even spannend. Dan de inrichting en de verwachtingen zowel van de deelnemers als van de bezoekers.

Gelukkig hebben we ondanks weer en wind meer dan 200 bezoekers mogen ontvangen die met interesse en plezier hebben gekeken. 

Een aantal leden hebben een soort verkoop gehouden voor Oekraïne, een goed doel dat iedereen aan het hart ligt en dat ruim €800,- heeft opgebracht!

Binnen het OA komen er een aantal disciplines bij elkaar wat zorgt voor een mooi en afwisselend aanbod. Schilderwerk in diverse technieken, textielverwerking, keramiek en glas in veel vormen. We hopen dit de komende jaren verder uit te breiden zodat er aanleiding is om te blijven komen kijken of zelf deel te nemen.

De Batavier Nieuwerkerk ad IJssel

Expositieruimte in Atelier Van Hoogdalem in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het weekend voor Pinkstart zijn Elly en Ton met twee cursisten bezig geweest het werkatelier van Hoogdalem in de steenoven in Hitland grondig schoon te maken. Dat was geen klein klusje want maanden beeldhouwen zorgt voor heel veel stof.

De weersverwachting voor het Pinksterweekend was niet best. Regenachtige dagen zorgen voor minder bezoekers omdat veel mensen op de fiets een rondje doen langs alle locaties waar kunst te bewonderen is. 

Het werkatelier was niet alleen ingericht met beelden van Elly, Ton en de cursisten maar ook met een aantal quilts en kunstwerken van piepschuim die Elly gemaakt heeft voor haar opleiding aan de kunstacademie in Utrecht. Elselien Taconis exposeerde ook haar kunstwerken van steen, stof, papier en brons in de steenoven

Toen zaterdagochtend toch het zonnetje een beetje scheen en het tot 14:00 uur droog was werd dat gevoeld als een meevaller. Over de hele dag zijn er zo’n 40 bezoekers geweest. De sfeer was goed en Ton heeft nog een kunstwerk kunnen verkopen. 


Expositieruimte bij Irma Holt thuis in Nieuwerkerk aan den IJssel

Afgelopen weekend weer Pinkst’Art op mijn adres Vecht 97. Door het weer was de aanloop niet zo heel erg groot als ik had gehoopt, maar de bezoekers die zijn geweest waren erg enthousiast over het aanbod van ‘ Kunst’ wat hier te zien was. Ik kijk al weer uit naar volgend jaar. 

Expositieruimte atelier Susan Broman in Nieuwerkerk aan den IJssel

In het Atelier van Susan Broman was het tijdens deze pinksterdagen een gezellig komen en gaan van mensen. Sommige bekent met de kunstenaar maar ook veel nieuwe gezichten. Met als gevolg dat er leuke en zeker interessante gesprekken zijn gevoerd met veel geïnteresseerde kijkers en kopers. Op naar volgend jaar met hopelijk een beetje meer zon!!  

Atelier Susan Broman Nieuwerkerk ad IJssel

Expositieruimtes voor de ramen in de Dorpsstraat in Moordrecht

Een aantal bewoners uit de Dorpsstraat in Moordrecht waren zo vriendelijk ruimte te bieden om kunst voor de ramen te plaatsen. Dank daarvoor. Het heeft ook nog tot verkopen geleid.