J.L. ’t Hart

Sinds de middelbare school houdt Jan ’t Hart (Rotterdam, 1947) zich bezig met het woorden aan elkaar rijgen tot kettingen. De ene keer zacht en liefdevol, de andere keer ruw, haast grof met scherpe kantjes, maar altijd beeldend en confronterend. Sinds 1978 zijn van de geschreven teksten posters gemaakt, die regelmatig zijn geëxposeerd of bijvoorbeeld in opdracht zijn gemaakt voor een school. (Dr. Schoutenschool, Waalwijk 1983).

In Moordrecht is sinds 2012 meegewerkt aan de Koning(inne)sdag expositie in de Dorpskerk. De posters werden tot 2015 gemaakt met fotografische technieken. Sinds 2016 worden de teksten geschilderd op doek met Acrylverf.
Omdat exposities veelal kortdurend zijn en teksten vaak uitnodigen tot het nog eens nalezen is er nu door de dichter een grofmazige doorsnede van zijn werk bij elkaar gebracht, die op een leesbare manier is afgedrukt bij iedere nieuwe serie afgewisseld met een afdruk van een poster.
De titel van deze bundel “Vinden is zoeken” is gekozen omdat er geen einde is aan de zoektocht naar de zin der dingen. Telkens wanneer je denkt het te hebben gevonden verdwijnt het geluksgevoel weer en dwingt de onrust tot een opnieuw zoeken en vinden van de schat in de grond…..

Tijdens Pinkst’Art worden enkele posters geexposeerd, waarvan de teksten ook in het boekje zijn opgenomen. Dit boekje kan men kopen voor 7,50. Opbrengst is voor een goed doel.