Irma Holt

Een veelzijdige autodidact die creativiteit en vakmanschap moeiteloos combineert. Dit zou het antwoord zijn op de vraag typeer Irma Holt in één zin. Al van jongs af aan geeft Irma blijk te beschikken over een creatieve geest met een talent voor tekenen.

Ruim 10 jaar geleden nam ze het besluit om haar oude liefde schilderen weer serieus op te pakken. Voor het eerst in haar leven nam ze les en al snel bleek dat haar talent niet aan kracht had ingeboet. Ging op zoek naar een eigen stijl en vond die in benen of beter gezegd in het prikkelen van de fantasie van de kijker door het toepassen van de kunst van het weglaten. Vanaf het eerste schilderij in deze stijl, de Damesbenen, kan de toeschouwer het verhaal zelf vorm geven.

Als Irma zich naast het schilderen ook gaat toeleggen op het maken van tassen en sieraden, blijkt dat ze ook daar bijzondere aanleg voor heeft. Vele oude fietsbanden worden verknipt en verwerken in sieraden. Tijdens workshops laat ze zien hoe je van fietsband in combinatie met andere materialen een leuk sieraad kan maken. Het rubber van fietsbanden wordt ook gebruikt om de unieke tassen van gerecycled materiaal, veelal leer, een eigen accent te geven. Deze tassen zijn origineel van vorm maar tegelijkertijd ook praktisch en zeker geschikt voor dagelijks gebruik.

Inmiddels heeft Irma haar werk op diverse plaatsen mogen tentoonstellen en de reacties, veelal positief, zijn mede een inspiratie om zich verder te blijven ontwikkelen.

Irma Holt
irma.holt@planet.nl

Expositieadres:
Vecht 97
2911 EM Nieuwerkerk a/d IJssel