Pinkst’Art 2024

 Pinkst’Art exposities in de gemeente Zuidplas tijdens de Pinksterdagen.

Dit jaar zijn er tijdens Pinkst’Art  11 expositielocaties te bezoeken waar ruim 40 amateur-en professionele  kunstenaars hun werken vertonen. Totaal worden meer dan 150 kunstwerken ten toon gesteld. De locaties zijn in elk dorp van de gemeente Zuidplas te vinden. Hieronder kun je de adressen van de 11 locaties vinden en werken van exposerende kunstenaars. Iedereen wordt uitgenodigd om tijdens het Pinksterweekend langs de verschillende locaties te gaan te genieten en wellicht kunst te kopen.

De locaties zijn:
Moerkapelle:  Atelier Artistique
Moordrecht:   Atelier Teuneke,  Mevrouw Boon
Zevenhuizen:  de Koeienstal
Nieuwerkerk a/d IJssel:  Muziekschool Moz-Art, Open Atelier, de Steenovens, de Ringvaartkerk,
                                           Laila Bakker, Irma Holt,  Kunst en Techniek aan de Dijk

Kom langs! Cultuur verrijkt en het is genieten.

Gini van den Berg

Gini van den Berg <info@ginivandenberg.nl>

Gini van den Berg – beeldend kunstenaar – tekeningen, schilderijen en keramiek in figuratief-expressionistische stijl

Gini geeft met haar kunstwerken uiting aan haar binnenwereld. Ze toont in haar werk persoonlijke ervaringen die door hun uitingsvorm de ander stil laten staan bij de eigen innerlijke wereld. Hierbij smelten denken en voelen samen in één ervaring. Ze toont de complexiteit van het bestaan in vloeiende lijnen en kleurrijke beeltenissen die tot nadenken stemmen en je verbeelding prikkelen.

De eerste lagen komen intuïtief voort uit een drijfveer om de crises, chaos en onbegrip in en om ons heen zichtbaar te maken. Van daaruit creëert zij rust in een tweede laag waarin haar eigen verhaal boven komt. Zij pakt als het ware de controle terug en brengt daarin het menselijk aspect tot uiting.

Tijdens Pinkst’Art verkoopt Gini van den Berg ook de bundel ‘Oprecht verborgen, die eind april gepubliceerd is, waarin Gini (Nieuwerkerk aan den IJssel) en Jan van Leeuwen (Zevenhuizen) tekeningen en gedichten met elkaar verbinden.

Dit gezamenlijke werk gaat over thema’s als onze behoefte aan verbinding, de complexiteit in relaties en het jezelf tonen in al je kwetsbaarheid.

Dit kan je verwachten: “De kleuren en lijnen van Gini’s tekeningen vloeien als het ware vanzelf over in Jans woorden en geven zo samen een beeldende betekenis aan verborgen lagen.

De verbeeldende taal en poëtische illustraties geven de lezer een unieke ervaring en spiegelen wat in het eigen leven speelt.”

Meer informatie over Gini’s werk vind je op:

www.ginivandenberg.nl

www.instagram.com/ginitiativ

Pinkst’art 2024

Nog expositieruimte vrij tijdens Pinkst´art

Kunstenaars uit alle dorpen van Zuidplas hebben de expositie Pinkst´art met hun aanmelding een goede start gegeven.  Inmiddels hebben zich uit alle dorpen kunstenaars aangemeld. In de expositieruimtes die op 18,19 en 20 mei in elk dorp worden ingericht is nog ruimte voor de werken van meer beeldende kunstenaars.

Aanmelden kan tot 31 maart via sbkzuidplas@gmail.com,

Om de expositiedagen extra aantrekkelijk te maken roepen wij vrijwilligers op die naast de beeldende kunstenaars ook een bijdrage willen leveren. Gedacht wordt aan muzikanten of andere performers. Doe mee om er een extra mooi weekend van te maken en meld je aan via eerder genoemd adres.