Gini van den Berg

Gini van den Berg <info@ginivandenberg.nl>

Gini van den Berg – beeldend kunstenaar – tekeningen, schilderijen en keramiek in figuratief-expressionistische stijl

Gini geeft met haar kunstwerken uiting aan haar binnenwereld. Ze toont in haar werk persoonlijke ervaringen die door hun uitingsvorm de ander stil laten staan bij de eigen innerlijke wereld. Hierbij smelten denken en voelen samen in één ervaring. Ze toont de complexiteit van het bestaan in vloeiende lijnen en kleurrijke beeltenissen die tot nadenken stemmen en je verbeelding prikkelen.

De eerste lagen komen intuïtief voort uit een drijfveer om de crises, chaos en onbegrip in en om ons heen zichtbaar te maken. Van daaruit creëert zij rust in een tweede laag waarin haar eigen verhaal boven komt. Zij pakt als het ware de controle terug en brengt daarin het menselijk aspect tot uiting.

Tijdens Pinkst’Art verkoopt Gini van den Berg ook de bundel ‘Oprecht verborgen, die eind april gepubliceerd is, waarin Gini (Nieuwerkerk aan den IJssel) en Jan van Leeuwen (Zevenhuizen) tekeningen en gedichten met elkaar verbinden.

Dit gezamenlijke werk gaat over thema’s als onze behoefte aan verbinding, de complexiteit in relaties en het jezelf tonen in al je kwetsbaarheid.

Dit kan je verwachten: “De kleuren en lijnen van Gini’s tekeningen vloeien als het ware vanzelf over in Jans woorden en geven zo samen een beeldende betekenis aan verborgen lagen.

De verbeeldende taal en poëtische illustraties geven de lezer een unieke ervaring en spiegelen wat in het eigen leven speelt.”

Meer informatie over Gini’s werk vind je op:

www.ginivandenberg.nl

www.instagram.com/ginitiativ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *